Як позбутися мігрені та головного болю?

03 жовтень 2023
Як позбутися мігрені та головного болю?

Відчуття, коли болить голова, знайоме майже кожному з нас. Головний біль може бути гострою, пульсуючою, помірною або хронічною, а також може мати різну інтенсивність та тривалість, та інколи бути і настільки сильним, що суттєво порушує вашу повсякденну активність. Мігрень — це первинна форма головного болю, яка може виникати у певних умовах і у певних людей. Для її подолання існують спеціальні методи лікування. У цій статті ми розглянемо основні причини та способи лікування мігрені, а також дамо кілька ефективних порад як можна швидко та надовго позбутися головного болю.

Що таке мігрень та чому вона виникає

Мігрень – це хронічне захворювання, що характеризується періодичними нападами сильного головного болю, який має пульсуючий характер та зазвичай відчувається з одного боку голови, хоча подекуди може поширюватися на обидва боки. Тривалість болю варіюється від декількох годин до трьох днів. Також може спостерігатися посилення болю при ходьбі, нахилах та інших фізичних навантаженнях.

Головний біль при мігрені часто супроводжується підвищеною чутливістю до світла, нудотою, роздратованістю, зниженням концентрації та погіршенням настрою.

Основні причини мігрені:

  • генетична схильність;
  • гормональні зміни, особливо у жінок;
  • стрес та перевтома;
  • зміни в режимі дня або харчуванні;
  • погода та кліматичні фактори.

Важливо розуміти, що не всі випадки, коли болить голова, пов'язані з приступами мігрені. Щоб вміти їх розділяти варто запам’ятати перераховані вище симптоми.

Хто найчастіше страждає на мігрень

Мігрень є загальнопоширеним захворюванням, від якого може страждати будь-яка особа, незалежно від віку, статі чи раси. Проте деякі групи людей схильні до розвитку мігрені частіше за інших:

  1. Жінки. Мігрень набагато частіше виявляється у жінок, ніж у чоловіків. Відомо, що приблизно в три рази більше жінок страждають від мігрені порівняно з чоловіками. Це може бути пов'язано з гормональними змінами, особливо тими, що відбуваються під час менструального циклу, вагітності, періоду лактації або менопаузи.
  2. Особи з генетичною схильністю. Якщо мігрень була у обох батьків, то імовірність появи захворювання у дитини складає 60%.
  3. Особи з іншими захворюваннями. Люди з деякими медичними станами, такими як депресія, анксіозні розлади, біполярний розлад та епілепсія, можуть бути схильні до розвитку мігрені частіше, ніж інші.

Важливо відзначити, що, незважаючи на ці фактори ризику, мігрень може розвинутися у будь-якої людини. При появі симптомів мігрені необхідно звернутися до лікаря для встановлення точного діагнозу та призначення додаткового лікування.

Методи лікування та профілактики мігрені

Лікування мігрені передбачає комплексний підхід. Від правильного вибору методів лікування залежить його ефективність та комфорт пацієнта:

  1. Медикаментозне лікування. Застосовуються спеціальні препарати для знімання приступу мігрені та для її профілактики.
  2. Зміна способу життя. Регулярний режим дня, відсутність стресів, відмова від шкідливих звичок – це ключ до здоров'я.
  3. Фізіотерапевтичні процедури. Масаж, акупунктура та інші методи можуть бути корисними для зменшення частоти і сили приступів.

Дотримання цих рекомендацій може допомогти значно покращити якість життя людей, які страждають від мігрені.

Мігрень – це серйозний стан, який вимагає уважного підходу до лікування. При правильному підборі методів лікування можна значно покращити життя і позбутися головного болю. Це завдання викликає певні труднощі, але при злагодженій роботі лікаря та пацієнта, шанси покращити стан досить великі. Якщо вам потрібні ліки від головного болю, їх можна купити онлайн за приємними цінами на офіційному сайті мережі аптек «Бажаємо здоров'я»

Редакторська група
Оновлено: 03.01.2024
Перевірено

Відмова від відповідальності

Інформація розміщена на сайті https://apteka.net.ua/ має, виключно, інформаційний характер. Адміністрація сайту https://apteka.net.ua/ не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що можуть виникнути в результаті ознайомлення  користувача з інформацією розміщеною на сайті.

Послуги, продукти, інформація та інші матеріали на офіційному сайті мережі аптек «Бажаємо здоров’я» та «Аптека твоєї родини» та на офіційних сторінках у соціальних мережах  розміщені, виключно, в інформаційних цілях і не повинні сприйматися, як альтернатива консультації лікаря. Мережа аптек «Бажаємо здоров’я» та «Аптека твоєї родини»  не несе відповідальності за будь-які висновки, що були встановлені та прийняті до уваги читачем самостійно на підставі розміщеної інформації.

Встановлення діагнозу та вибір методики лікування здійснюється лише профільним лікарем. Обов’язково, перед застосуванням препарату проконсультуйтеся з лікарем!

Пам’ятайте, самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я!

Поділитися:
Коментувати допис
Коментар опублікується на сайті після перевірки модератором
Ще не додано жодного відгуку. Будьте першим хто це зробить.