Панжест капсули №20, Aora Health
- Готівкою при отриманні
- Картою на сайті
Мережа аптек «Бажаємо здоров'я» співпрацює лише з перевіреними постачальниками. Препарати, які надходять в наші аптеки проходять усі відповідні етапи реалізації лікарських засобів. Більше інформації.
Лікарські препарати та засоби, предмети сангігієни та вироби медичного призначення належної якості, відпущені з аптек та їх структурних підрозділів, поверненню не підлягають. Більше інформації.
Мікрокристалічна целюлоза (як наповнювач), ліпаза, амілаза, глюкоамілаза, мальтодекстрин, альфа-галактозидаза, протеаза 3.0, протеаза 4.5, протеаза 6.0, нейтральна протеаза, магнію стеарат. Склад
капсули: гідроксипропілметилцелюлоза, гелеутворювач (геланова камедь) та барвник (E 172).
склад 1 капсули
Фермент
Зовнішня капсула
Внутрішня капсула
Загалом
Ліпаза
3200 FIP
4500 FIP
7700 FIP
Амілаза
1720 DU
2250 DU
3970 DU
Глюкоамілаза
11,2 AGU
6 AGU
17,2 AGU
Альфагалактозидаза
-
62,5 GaIU
62,5 GaIU
Протеаза 4.5
2496 HUT
500 HUT
2996 HUT
Протеаза 3.0
12 SAPU
-
12 SAPU
Протеаза 6.0
-
1500 HUT
1500 HUT
Нейтральна протеаза
-
1500 PC
1500 PC
Примітка. Одиниці виміру ферментів: FIP (міжнародна федерація фармацевтики), HUT (одиниці виміру гемоглобіну на основі тирозину), DU (одиниці декстринізації), GalU (одиниці виміру активності
галактозидази), AGU (одиниці виміру амілоглюкозидази), SAPU , PC (одиниці мікробної протеази).
Показання
Ферменти у складі «Панжест®» сприяють повноцінному травленню жирів, вуглеводів і білків, які містяться в щоденному раціоні людей, при функціональних порушеннях травлення через дефіцит або дисбаланс
травних ферментів, таких як диспепсія, дискомфорт після прийому їжі, відчуття переповнення також зменшують газоутворення під час перетравлення їжі.
«Панжест» рекомендований при станах, що супроводжуються недостатністю панкреатичних ферментів, таких як муковісцидоз, хронічний панкреатит, хірургічні втручання у верхніх відділах
шлунково-кишкового тракту.
Ферменти, які входять до складу «Панжест®», ретельно підібрані з урахуванням їхньої активності при різних значеннях рН шлунково-кишкового тракту. Одна з інновацій дієтичної добавки «Панжест®» –
нова система доставки «Капсула в Капсулі» (КВН), яка використовується для захисту ферментів. КВН – технологія, яка дозволяє доставляти ферменти у певні відділи шлунково-кишкового тракту. Ферменти
розподілені у зовнішній та внутрішній капсулах, що дозволяє доставляти необхідні ферменти до оптимального для них середовища рН.
Зовнішня капсула розпадається після попадання в шлунок, де ферменти, обрані для вивільнення в шлунку, що розщеплюють їжу на менш складні і поживні речовини, що легше засвоюються. Ці ферменти
активні та стабільні в умовах кислого рН шлунка.
Внутрішня капсула виготовлена з рослинного полімеру, що розпадається в кишечнику. Унікальні полімерні властивості розроблені для протистояння кислим умовам шлунка та захищають внутрішню капсулу
від розпаду та вивільнення її вмісту до потрапляння в тонкий кишечник. Таким чином, весь вміст ферментів внутрішньої капсули потрапляє у тонкий кишечник, де вони стимулюють перетравлення їжі
замість ферментів підшлункової залози. Ферменти відібрані таким чином, щоб забезпечувати їхню активність у діапазоні рН тонкого кишечника. Попереднє перетравлення їжі в шлунку запобігає розвитку
розладів шлунка та відчуття переповнення, оскільки належний добре засвоюваний хімус буде доставлений до тонкого кишечника. Застосування травних ферментів збільшує засвоєння жиру та запобігає
порушенню засвоєння поживних речовин у пацієнтів з порушеннями з боку підшлункової залози, такими як муковісцидоз.
Дослідження гідролітичної ефективності ферментів «Панжест»:
У ході дослідження було доведено, що ферменти «Панжест®» є ефективнішими у перетравленні жиру, ніж тваринний панкреатин. Відзначено посилення ліполізу (розщеплення жирів) на вході в дванадцятипалу
кишку в 19 разів, що вказує на те, що ліпази, отримані з мікроорганізмів, у складі ферментів «Панжест®» є високоефективними та стабільними у цих умовах травлення.
Що стосується перетравлення вуглеводів: амілази та глюкоамілази продемонстрували активність у кислих умовах шлунка. Як і очікувалося, тваринний панкреатин був неактивним у цих умовах рН, оскільки
його доставка відбувалася в кишковорозчинних гранулах, щоб уникнути інактивації кислотою. Гліколіз (розпад молекул глюкози з отриманням речовин, які забезпечують організм енергією), індукований
ферментами «Панжест®» починався через 20 хвилин після їди, і через 2 години у шлунку він був у 7 разів ефективніший, ніж при використанні панкреатину тварини.
Ефективність протеолізу (розщеплення білків) під впливом ферментів «Панжест®» була очевидною протягом 2 годин травлення у шлунку. У кишечнику ферменти зберігали протеолітичну активність ще протягом
2 годин.
Ферменти з мікроорганізмів мають більшу ефективність, стабільність, переваги (стійкі до нагрівання та інактивації шлунковою кислотою) та активні при ширшому діапазоні рН порівняно із травними
ферментами тваринного походження.
Завдяки ферменту альфа-галактозидази зменшується утворення кишкових газів після їди з високим вмістом клітковини.
Дослідження на тваринах та випробування за участю людей підтверджують переваги використання ферментів, отриманих з мікроорганізмів, для покращення стану при недостатності ферментів підшлункової
залози. Ці дослідження показують, що ферменти, отримані з мікроорганізмів, є більш потужними та ефективними, ніж панкреатин тваринного походження, завдяки чому менша кількість цих ферментів
дозволяє досягти еквівалентних результатів порівняно з ферментами підшлункової залози тваринного походження.
Застереження
Не використовувати при підвищеній чутливості до окремих компонентів продукту. Може містити сліди глютену та сої.
Цей продукт не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Не перевищувати добову дозу, що рекомендується.
Не використовувати після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.
Перед застосуванням рекомендовано консультацію лікаря
Дорослим по 1-2 капсули під час головного прийому їжі. Максимальна добова доза споживання – 2 капсули.
3 роки.
Зберігати у сухому місці, далеко від прямого сонячного світла та джерел тепла, у недоступному для дітей місці, при температурі не вище 25 °С.
По 10 капсул у блістері, по 2 блістери у пачці.
Категорія відпустки
Без рецепта.
АТОР Хелс С. Л., Іспанія.
Увага! Інструкція до препарату на сайті має інформаційне значення. Перед застосуванням ознайомтесь з інструкцією виробника!
Мікрокристалічна целюлоза (як наповнювач), ліпаза, амілаза, глюкоамілаза, мальтодекстрин, альфа-галактозидаза, протеаза 3.0, протеаза 4.5, протеаза 6.0, нейтральна протеаза, магнію стеарат. Склад
капсули: гідроксипропілметилцелюлоза, гелеутворювач (геланова камедь) та барвник (E 172).
склад 1 капсули
Фермент
Зовнішня капсула
Внутрішня капсула
Загалом
Ліпаза
3200 FIP
4500 FIP
7700 FIP
Амілаза
1720 DU
2250 DU
3970 DU
Глюкоамілаза
11,2 AGU
6 AGU
17,2 AGU
Альфагалактозидаза
-
62,5 GaIU
62,5 GaIU
Протеаза 4.5
2496 HUT
500 HUT
2996 HUT
Протеаза 3.0
12 SAPU
-
12 SAPU
Протеаза 6.0
-
1500 HUT
1500 HUT
Нейтральна протеаза
-
1500 PC
1500 PC
Примітка. Одиниці виміру ферментів: FIP (міжнародна федерація фармацевтики), HUT (одиниці виміру гемоглобіну на основі тирозину), DU (одиниці декстринізації), GalU (одиниці виміру активності
галактозидази), AGU (одиниці виміру амілоглюкозидази), SAPU , PC (одиниці мікробної протеази).
Показання
Ферменти у складі «Панжест®» сприяють повноцінному травленню жирів, вуглеводів і білків, які містяться в щоденному раціоні людей, при функціональних порушеннях травлення через дефіцит або дисбаланс
травних ферментів, таких як диспепсія, дискомфорт після прийому їжі, відчуття переповнення також зменшують газоутворення під час перетравлення їжі.
«Панжест» рекомендований при станах, що супроводжуються недостатністю панкреатичних ферментів, таких як муковісцидоз, хронічний панкреатит, хірургічні втручання у верхніх відділах
шлунково-кишкового тракту.
Ферменти, які входять до складу «Панжест®», ретельно підібрані з урахуванням їхньої активності при різних значеннях рН шлунково-кишкового тракту. Одна з інновацій дієтичної добавки «Панжест®» –
нова система доставки «Капсула в Капсулі» (КВН), яка використовується для захисту ферментів. КВН – технологія, яка дозволяє доставляти ферменти у певні відділи шлунково-кишкового тракту. Ферменти
розподілені у зовнішній та внутрішній капсулах, що дозволяє доставляти необхідні ферменти до оптимального для них середовища рН.
Зовнішня капсула розпадається після попадання в шлунок, де ферменти, обрані для вивільнення в шлунку, що розщеплюють їжу на менш складні і поживні речовини, що легше засвоюються. Ці ферменти
активні та стабільні в умовах кислого рН шлунка.
Внутрішня капсула виготовлена з рослинного полімеру, що розпадається в кишечнику. Унікальні полімерні властивості розроблені для протистояння кислим умовам шлунка та захищають внутрішню капсулу
від розпаду та вивільнення її вмісту до потрапляння в тонкий кишечник. Таким чином, весь вміст ферментів внутрішньої капсули потрапляє у тонкий кишечник, де вони стимулюють перетравлення їжі
замість ферментів підшлункової залози. Ферменти відібрані таким чином, щоб забезпечувати їхню активність у діапазоні рН тонкого кишечника. Попереднє перетравлення їжі в шлунку запобігає розвитку
розладів шлунка та відчуття переповнення, оскільки належний добре засвоюваний хімус буде доставлений до тонкого кишечника. Застосування травних ферментів збільшує засвоєння жиру та запобігає
порушенню засвоєння поживних речовин у пацієнтів з порушеннями з боку підшлункової залози, такими як муковісцидоз.
Дослідження гідролітичної ефективності ферментів «Панжест»:
У ході дослідження було доведено, що ферменти «Панжест®» є ефективнішими у перетравленні жиру, ніж тваринний панкреатин. Відзначено посилення ліполізу (розщеплення жирів) на вході в дванадцятипалу
кишку в 19 разів, що вказує на те, що ліпази, отримані з мікроорганізмів, у складі ферментів «Панжест®» є високоефективними та стабільними у цих умовах травлення.
Що стосується перетравлення вуглеводів: амілази та глюкоамілази продемонстрували активність у кислих умовах шлунка. Як і очікувалося, тваринний панкреатин був неактивним у цих умовах рН, оскільки
його доставка відбувалася в кишковорозчинних гранулах, щоб уникнути інактивації кислотою. Гліколіз (розпад молекул глюкози з отриманням речовин, які забезпечують організм енергією), індукований
ферментами «Панжест®» починався через 20 хвилин після їди, і через 2 години у шлунку він був у 7 разів ефективніший, ніж при використанні панкреатину тварини.
Ефективність протеолізу (розщеплення білків) під впливом ферментів «Панжест®» була очевидною протягом 2 годин травлення у шлунку. У кишечнику ферменти зберігали протеолітичну активність ще протягом
2 годин.
Ферменти з мікроорганізмів мають більшу ефективність, стабільність, переваги (стійкі до нагрівання та інактивації шлунковою кислотою) та активні при ширшому діапазоні рН порівняно із травними
ферментами тваринного походження.
Завдяки ферменту альфа-галактозидази зменшується утворення кишкових газів після їди з високим вмістом клітковини.
Дослідження на тваринах та випробування за участю людей підтверджують переваги використання ферментів, отриманих з мікроорганізмів, для покращення стану при недостатності ферментів підшлункової
залози. Ці дослідження показують, що ферменти, отримані з мікроорганізмів, є більш потужними та ефективними, ніж панкреатин тваринного походження, завдяки чому менша кількість цих ферментів
дозволяє досягти еквівалентних результатів порівняно з ферментами підшлункової залози тваринного походження.
Застереження
Не використовувати при підвищеній чутливості до окремих компонентів продукту. Може містити сліди глютену та сої.
Цей продукт не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Не перевищувати добову дозу, що рекомендується.
Не використовувати після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.
Перед застосуванням рекомендовано консультацію лікаря
Дорослим по 1-2 капсули під час головного прийому їжі. Максимальна добова доза споживання – 2 капсули.
3 роки.
Зберігати у сухому місці, далеко від прямого сонячного світла та джерел тепла, у недоступному для дітей місці, при температурі не вище 25 °С.
По 10 капсул у блістері, по 2 блістери у пачці.
Категорія відпустки
Без рецепта.
АТОР Хелс С. Л., Іспанія.
Панжест
Склад
Мікрокристалічна
целюлоза (як наповнювач), ліпаза, амілаза,
глюкоамілаза, мальтодекстрин,
альфа-галактозидаза, протеаза 3.0, протеаза
4.5, протеаза 6.0, нейтральна протеаза,
магнію стеарат. Склад капсули:
гідроксипропілметилцелюлоза, гелеутворювач
(геланова камедь) та барвник (E 172).
склад 1 капсули |
|||
Фермент |
Зовнішня капсула |
Внутрішня капсула |
Загалом |
Ліпаза |
3200 FIP |
4500 FIP |
7700 FIP |
Амілаза |
1720 DU |
2250 DU |
3970 DU |
Глюкоамілаза |
11,2 AGU |
6 AGU |
17,2 AGU |
Альфагалактозидаза |
- |
62,5 GaIU |
62,5 GaIU |
Протеаза 4.5 |
2496 HUT |
500 HUT |
2996 HUT |
Протеаза 3.0 |
12 SAPU |
- |
12 SAPU |
Протеаза 6.0 |
- |
1500 HUT |
1500 HUT |
Нейтральна протеаза |
- |
1500 PC |
1500 PC |
Примітка.
Одиниці виміру ферментів: FIP (міжнародна
федерація фармацевтики), HUT (одиниці
виміру гемоглобіну на основі тирозину),
DU (одиниці декстринізації), GalU (одиниці
виміру активності галактозидази), AGU
(одиниці виміру амілоглюкозидази), SAPU
, PC (одиниці мікробної протеази).
Ферменти
у складі «Панжест®» сприяють повноцінному
травленню жирів, вуглеводів і білків,
які містяться в щоденному раціоні людей,
при функціональних порушеннях травлення
через дефіцит або дисбаланс травних
ферментів, таких як диспепсія, дискомфорт
після прийому їжі, відчуття переповнення
також зменшують газоутворення під час
перетравлення їжі.
«Панжест»
рекомендований при станах, що
супроводжуються недостатністю
панкреатичних ферментів, таких як
муковісцидоз, хронічний панкреатит,
хірургічні втручання у верхніх відділах
шлунково-кишкового тракту.
Ферменти,
які входять до складу «Панжест®»,
ретельно підібрані з урахуванням їхньої
активності при різних значеннях рН
шлунково-кишкового тракту. Одна з
інновацій дієтичної добавки «Панжест®»
– нова система доставки «Капсула в
Капсулі» (КВН), яка використовується
для захисту ферментів. КВН – технологія,
яка дозволяє доставляти ферменти у
певні відділи шлунково-кишкового тракту.
Ферменти розподілені у зовнішній та
внутрішній капсулах, що дозволяє
доставляти необхідні ферменти до
оптимального для них середовища
рН.
Зовнішня
капсула розпадається після попадання
в шлунок, де ферменти, обрані для
вивільнення в шлунку, що розщеплюють
їжу на менш складні і поживні речовини,
що легше засвоюються. Ці ферменти активні
та стабільні в умовах кислого рН
шлунка.
Внутрішня
капсула виготовлена з рослинного
полімеру, що розпадається в кишечнику.
Унікальні полімерні властивості
розроблені для протистояння кислим
умовам шлунка та захищають внутрішню
капсулу від розпаду та вивільнення її
вмісту до потрапляння в тонкий кишечник.
Таким чином, весь вміст ферментів
внутрішньої капсули потрапляє у тонкий
кишечник, де вони стимулюють перетравлення
їжі замість ферментів підшлункової
залози. Ферменти відібрані таким чином,
щоб забезпечувати їхню активність у
діапазоні рН тонкого кишечника. Попереднє
перетравлення їжі в шлунку запобігає
розвитку розладів шлунка та відчуття
переповнення, оскільки належний добре
засвоюваний хімус буде доставлений до
тонкого кишечника. Застосування травних
ферментів збільшує засвоєння жиру та
запобігає порушенню засвоєння поживних
речовин у пацієнтів з порушеннями з
боку підшлункової залози, такими як
муковісцидоз.
Дослідження
гідролітичної ефективності ферментів
«Панжест»:
У
ході дослідження було доведено, що
ферменти «Панжест®» є ефективнішими у
перетравленні жиру, ніж тваринний
панкреатин. Відзначено посилення
ліполізу (розщеплення жирів) на вході
в дванадцятипалу кишку в 19 разів, що
вказує на те, що ліпази, отримані з
мікроорганізмів, у складі ферментів
«Панжест®» є високоефективними та
стабільними у цих умовах травлення.
Що
стосується перетравлення вуглеводів:
амілази та глюкоамілази продемонстрували
активність у кислих умовах шлунка. Як
і очікувалося, тваринний панкреатин
був неактивним у цих умовах рН, оскільки
його доставка відбувалася в кишковорозчинних
гранулах, щоб уникнути інактивації
кислотою. Гліколіз (розпад молекул
глюкози з отриманням речовин, які
забезпечують організм енергією),
індукований ферментами «Панжест®»
починався через 20 хвилин після їди, і
через 2 години у шлунку він був у 7 разів
ефективніший, ніж при використанні
панкреатину тварини.
Ефективність
протеолізу (розщеплення білків) під
впливом ферментів «Панжест®» була
очевидною протягом 2 годин травлення у
шлунку. У кишечнику ферменти зберігали
протеолітичну активність ще протягом
2 годин.
Ферменти
з мікроорганізмів мають більшу
ефективність, стабільність, переваги
(стійкі до нагрівання та інактивації
шлунковою кислотою) та активні при
ширшому діапазоні рН порівняно із
травними ферментами тваринного
походження.
Завдяки
ферменту альфа-галактозидази зменшується
утворення кишкових газів після їди з
високим вмістом клітковини.
Дослідження
на тваринах та випробування за участю
людей підтверджують переваги використання
ферментів, отриманих з мікроорганізмів,
для покращення стану при недостатності
ферментів підшлункової залози. Ці
дослідження показують, що ферменти,
отримані з мікроорганізмів, є більш
потужними та ефективними, ніж панкреатин
тваринного походження, завдяки чому
менша кількість цих ферментів дозволяє
досягти еквівалентних результатів
порівняно з ферментами підшлункової
залози тваринного походження.
Не
використовувати при підвищеній чутливості
до окремих компонентів продукту. Може
містити сліди глютену та сої.
Цей
продукт не слід використовувати як
заміну повноцінного раціону харчування.
Не
перевищувати добову дозу, що
рекомендується.
Не
використовувати після закінчення
терміну придатності, вказаного на
упаковці.
Перед
застосуванням рекомендовано консультацію
лікаря
Дорослим по 1-2 капсули під час головного прийому їжі. Максимальна добова доза споживання – 2 капсули.
Термін придатності3 роки.
Умови зберіганняЗберігати у сухому місці, далеко від прямого сонячного світла та джерел тепла, у недоступному для дітей місці, при температурі не вище 25 °С.
УпаковкаПо 10 капсул у блістері, по 2 блістери у пачці.
Категорія відпустки
Без рецепта.
ВиробникАТОР Хелс С. Л., Іспанія.
Увага! Інструкція до препарату на сайті має інформаційне значення. Перед застосуванням ознайомтесь з інструкцією виробника!
«Панжест капсули №20, Aora Health» – це дієтична добавка, що містить комплекс ферментів, розроблених для полегшення травлення та зняття навантаження на підшлункову залозу.
Препарат «Панжест» є унікальним завдяки своїй інноваційній технології доставлення ферментів «капсула в капсулі» (КвК). Зовнішня капсула препарату розпадається в шлунку, випускаючи ферменти, що активні в кислому середовищі, тоді як внутрішня капсула доходить до тонкого кишківника, де розщеплює інші поживні речовини. Відпускається без рецепта.
Дієтичну добавку не варто використовувати як заміну повноцінного раціону, а лише як доповнення до нього. Для підтримання здоров'я важливо зберігати різноманітність у харчуванні та дотримуватися здорового способу життя.
Показання до застосування
Препарат «Панжест» рекомендований для покращення травлення у випадках функціональних порушень шлунково-кишкового тракту, а також при недостатності панкреатичних ферментів, зокрема:
- диспепсія;
- хронічний панкреатит;
- муковісцидоз;
- хірургічні втручання у верхніх відділах шлунково-кишкового тракту;
- підвищене газоутворення та здуття.
Завдяки інноваційній системі доставки ферментів, добавка «Панжест» сприяє їх правильному вивільненню в різних відділах шлунково-кишкового тракту, забезпечуючи оптимальні умови для дії та підтримуючи ефективний процес травлення.
Протипоказання
Протипоказанням до використання засобу «Панжест» є підвищена чутливість до будь-якого з його компонентів. Також препарат може містити сліди сої, що варто врахувати перед початком застосування.
Перед початком використання дієтичної добавки необхідно проконсультуватися з лікарем.
Можливі побічні реакції
Інформація про можливі побічні реакції від застосування добавки «Панжест» відсутня.
Якщо під час приймання препарату виникають неприємні симптоми, лікування варто припинити та звернутися до лікаря для отримання консультації та корекції лікування.
Спосіб застосування та дозування
Капсули «Панжест» приймаються під час основного вживання їжі для забезпечення оптимального ефекту ферментів. Стандартне дозування становить по 1-2 капсули на добу.
Капсули варто ковтати цілими, запиваючи достатньою кількістю води, не розжовуючи їх.
Точне дозування та тривалість курсу визначається лікарем залежно від стану здоров’я пацієнта та перебігу захворювання.
Найбільш розповсюджені прояви передозування
Інформації про можливі прояви передозування дієтичною добавкою «Панжест» не зафіксовано.
У разі підозри на передозування препаратом варто припинити його приймання і звернутися до лікаря для консультації та надання медичної допомоги.
Умови зберігання та термін придатності
Препарат «Панжест» варто зберігати в оригінальній упаковці, у сухому і захищеному від прямого сонячного світла місці. Температура зберігання не має перевищувати 25°C.
Термін придатності препарату становить 3 роки з дати виробництва. Не використовувати препарат після закінчення терміну придатності.
Дієтичну добавку необхідно зберігати в недоступному для дітей та домашніх улюбленців місці!
Ця інформація є стислим викладом електронної інструкції та надана виключно з ознайомчою метою. Перед прийманням «Панжест капсули №20, Aora Health» обов'язково необхідно проконсультуватися з лікарем і ознайомитися з офіційною інструкцією від виробника, що додається до упаковки. Даний препарат можна придбати за приємною ціною в мережі аптек «Бажаємо здоров'я».
Пам’ятайте, що самолікування може шкодити здоров’ю.
Відмова від відповідальності
Інформація розміщена на сайті https://apteka.net.ua/ має, виключно, інформаційний характер. Адміністрація сайту https://apteka.net.ua/ не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що можуть виникнути в результаті ознайомлення користувача з інформацією розміщеною на сайті.
Послуги, продукти, інформація та інші матеріали на офіційному сайті мережі аптек «Бажаємо здоров’я» та на офіційних сторінках у соціальних мережах розміщені, виключно, в інформаційних цілях і не повинні сприйматися, як альтернатива консультації лікаря. Мережа аптек «Бажаємо здоров’я» не несе відповідальності за будь-які висновки, що були встановлені та прийняті до уваги читачем самостійно на підставі розміщеної інформації.
Встановлення діагнозу та вибір методики лікування здійснюється лише профільним лікарем. Обов’язково, перед застосуванням препарату проконсультуйтеся з лікарем!
Пам’ятайте, самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я!