Що робити, якщо є проблеми з потенцією?

24 липень 2023
Що робити, якщо є проблеми з потенцією?

Потенція у чоловіків – це здатність досягати та підтримувати ерекцію, достатню для того, щоб здійснити статевий акт. Проблеми з потенцією, або сексуальна дисфункція, можуть викликати розчарування і навіть сором. У цій статті ми розповімо, що таке потенція, що на неї впливає, через що вона може бути слабкою (а інколи спостерігається й повна її відсутність) та які препарати для підвищення потенції у чоловіків зараз найбільш популярні.

Що впливає на потенцію?

Імпотенція – це стан, на який можуть впливати кілька факторів. Статева дисфункція може виникнути через:

  • вік – з віком у чоловіків спостерігається зниження рівня тестостерону, що може вплинути на їх здатність досягати та підтримувати ерекцію;
  • загальний стан здоров’я – певні захворювання, такі як діабет, гіпертензія та серцеві хвороби, можуть впливати на приплив крові до пеніса та призводити до таких станів, як погана ерекція;
  • прийом деяких медикаментів – окремі ліки можуть викликати сексуальну дисфункцію як побічний ефект.

Також важливими є фактори способу життя: куріння, алкоголь та малорухливий спосіб життя можуть сприяти появі імпотенції. Сюди ж можна додати хронічні стреси, недосипання та неповноцінне харчування.

Через що починаються проблеми з потенцією?

У такого стану, як проблеми з потенцією, причини можуть бути досить різні. Вони можуть початися в будь-якому віці, але частіше зустрічаються у літніх чоловіків. З віком підвищується ризик розвитку захворювань, однак молоді люди також можуть відчувати подібні проблеми через фактори способу життя або психологічні проблеми.

Еректильна дисфункція – досить поширена проблема та порушення, адже життя сучасної людини часто переповнене стресами, значною втомою, недосипанням та іншими несприятливими факторами. Тож варто не соромитись і звернутись до лікаря: правильне лікування зможе значно покращити ваше сексуальне життя та додати впевненості у своїх силах.

Як відновити ерекцію?

Щоб підвищити потенцію та відновити ерекцію, варто звернути увагу на:

  • вчасне лікування – якщо у вас є основне захворювання, яке впливає на потенцію, важливо отримати ефективне лікування;
  • спосіб життя – відмова від куріння, зменшення споживання алкоголю та регулярні фізичні вправи можуть покращити приплив крові до пеніса;
  • використання певних препаратів, що допомагають покращити ерекцію.

Якщо ж у проблем є психологічна причина, зверніться за допомогою до психотерапевта. Це може бути корисним у боротьбі з депресією, тривогою, хронічною втомою та іншими ментальними розладами.

Препарати для підвищення потенції

Ефективним способом покращити потенцію та відновити ерекцію можуть стати препарати від еректильної дисфункції:

  • інгібітори фосфодіестерази типу 5 (PDE5) – ці препарати посилюють приплив крові до пеніса, що покращує еректильну функцію;
  • рослинні екстракти – вважається, що женьшень має позитивний вплив на чоловічу силу;
  • вітаміни та мінерали – цинк, вітаміни D і B12 відіграють важливу роль у чоловічому сексуальному здоров’ї; добавки, що містять ці мікроелементи, часто позиціюються як засоби для підвищення потенції;
  • жирні кислоти – омега-3 жирні кислоти покращують здоров’я серцево-судинної системи та кровообіг, що також може принести користь сексуальному здоров’ю чоловіків;
  • амінокислоти – L-аргінін і L-цитрулін покращують еректильну функцію; добавки з ними, за умови дотримання здорового способу життя, можуть покращити ерекцію.

Важливо відзначити, що ці ліки слід приймати тільки під наглядом лікаря. А купити їх можна в аптеці «Бажаємо здоров’я». При виборі також важливо звернути увагу на ваш стан здоров’я та взаємодію з іншими медикаментами. Це стосується і дієтичних добавок, адже у них теж можуть бути певні протипоказання.

Проблеми з потенцією можуть викликати розчарування, але є кілька дій, в результаті виконання яких може відновитися ерекція. Що це може бути: зміна способу життя, прийом ліків, звернення за психологічною допомогою та використання спеціальних пристроїв – усе це допоможе покращити ситуацію. Якщо ви відчуваєте проблеми з потенцією, поговоріть зі своїм лікарем, щоб визначити найкращий курс дій.

Редакторська група
Оновлено: 22.12.2023
Перевірено

Відмова від відповідальності

Інформація розміщена на сайті https://apteka.net.ua/ має, виключно, інформаційний характер. Адміністрація сайту https://apteka.net.ua/ не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що можуть виникнути в результаті ознайомлення  користувача з інформацією розміщеною на сайті.

Послуги, продукти, інформація та інші матеріали на офіційному сайті мережі аптек «Бажаємо здоров’я» та «Аптека твоєї родини» та на офіційних сторінках у соціальних мережах  розміщені, виключно, в інформаційних цілях і не повинні сприйматися, як альтернатива консультації лікаря. Мережа аптек «Бажаємо здоров’я» та «Аптека твоєї родини»  не несе відповідальності за будь-які висновки, що були встановлені та прийняті до уваги читачем самостійно на підставі розміщеної інформації.

Встановлення діагнозу та вибір методики лікування здійснюється лише профільним лікарем. Обов’язково, перед застосуванням препарату проконсультуйтеся з лікарем!

Пам’ятайте, самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я!

Поділитися:
Коментувати допис
Коментар опублікується на сайті після перевірки модератором
Ще не додано жодного відгуку. Будьте першим хто це зробить.