Користь здорового харчування для шкіри: зовнішній блиск і молодість

14 вересень 2023
Користь здорового харчування для шкіри: зовнішній блиск і молодість

Здорова шкіра – мрія усіх жінок та більшості чоловіків. Люди витрачають купу грошей на доглядову косметику та відвідування косметологічних кабінетів. Проте є простіший спосіб забезпечити здоров’я шкіри – правильне харчування.

Насичена корисними вітамінами та мінералами їжа дозволяє отримувати дермі всі необхідні мікроелементи. До того ж здорове харчування сприяє правильній детоксикації, що зменшує запальні процеси на шкірі та знижує кількість висипань. Що ж саме повинен містити здоровий раціон для краси й молодості шкіри?

Основні компоненти здорового харчування для шкіри

Щоби шкіра буда здоровою, потрібно, щоби здоровим був ваш організм. Допоможе в цьому насамперед збалансована тарілка, що має охоплювати:

  • достатню кількість білка – забезпечує тургор та еластичність;
  • омега-3 жирні кислоти – покращують ліпідний баланс дерми, сприяють подовженню молодості;
  • клітковину – сприяє нормальному травленню та допомагає виведенню з організмів шкідливих речовин;
  • вітамін С – овочі, фрукти, ягоди є природними антиоксидантами, знешкоджують вільні радикали та затримують появу ознак старіння;
  • вітамін Е – запобігає сухості обличчя, проявляє антиоксидантні властивості, тому важливо доповнювати раціон різними горіхами, насінням та нерафінованими оліями

Необхідно забезпечувати себе достатньою кількістю різноманітних вітамінів та мінералів. Саме тому варто уникати обмежувальних дієт, які не дозволяють отримати з раціону все необхідне.

Зв'язок між здоровим харчуванням та шкірними проблемами

Деякі проблеми зі шкірою пов’язані з зовнішніми факторами. Пил, вихлопні гази і забруднене повітря значною мірою впливають на стан дерми. Також шкірні захворювання можуть викликати певні гормональні проблеми та інфекційні збудники. В такому разі необхідно відвідати лікаря та дерматолога. Проте профілактика шкірних захворювань повинна розпочинатися зі складання раціону.

Нездорове харчування негативним чином впливає на стан дерми:

  • цукор – зв’язує білкові молекули, зменшує синтез колагену та еластину;
  • молоко – сприяє підвищенню інсуліну, провокує гормональний дисбаланс і, як наслідок, появу акне;
  • сіль – провокує появу набряків;
  • алкоголь – викликає зневоднення, підсилює виділення токсичних речовин;
  • трансжири – негативно впливають на стан судин та артерій, запобігають нормальному кровообігу, забивають шкірні залози та не дозволяють потрапляти корисним речовинам на поверхню дерми.

Таким чином, вживаючи кондитерські вироби, швидкоїжу, велику кількість магазинних соусів, ковбас та цільного молока, ми робимо все можливе, щоби зіпсувати шкіру. До того ж заміна корисних продуктів нездоровими аналогами зменшує кількість незамінних речовин, що мають потрапляти в організм.

Харчові продукти для здорової шкіри

Тому при проблемах зі шкірою необхідно почати лікування зі створення "Тарілки здорового харчування". Ось основні правила харчування, які допоможуть у профілактиці шкірних захворювань і підсилять ефект від лікування:

  1. Основу раціону повинні складати цільнозернові злаки, бобові та овочі. Це корисні продукти для шкіри наситять її незамінними речовинами.
  2. Необхідно вживати достатню кількість білкових продуктів: м’яса, птиці, риби, яєць.
  3. Замість червоного м’яса вживайте жирну рибу: лосось, скумбрію, оселедець. Це дозволить отримати необхідну кількість омега-3 жирних кислот.
  4. Цукор, солодощі та швидкоїжу мінімізуйте. Печиво замініть на різноколірні фрукти та ягоди. А замість гамбургерів вживайте сендвічі з цільнозернового хліба з авокадо, хумусом або іншими корисними намазками.
  5. Не забувайте про антиоксиданти. Такі продукти, як зелений чай, гіркий шоколад, нейтралізують вільні радикали та захищають шкіру від появи ознак старіння.
  6. Замість вершкового масла вживайте оливкову олію. Вона збалансована по жирних кислотах, насичує шкіру вітаміном Е, забезпечує достатній рівень зволоження та живить дерму з середини.
  7. Пийте достатню кількість чистої води, щоби запобігти зневодненню.

Правильний баланс речовин, отриманий зі щоденного раціону, не тільки гарантує достатнє живлення клітин шкіри, а й посилює захист від негативних чинників зовнішнього середовища, як-от ультрафіолет та токсини. Здорова шкіра обличчя гарантована!

Не нехтуйте правилами харчування. Приділяйте увагу складанню корисних тарілок, щоби надати пружності та сяючого вигляду своїй шкірі. Тому, приділивши трохи часу здоровому харчуванню, ви захистите свій організм від хвороб, а гаманець від небажаних витрат на лікарів, ліки та дерматологічні засоби. Нехай ваша шкіра сяє молодістю та здоров’ям.

Редакторська група
Оновлено: 04.04.2024
Перевірено

Відмова від відповідальності

Інформація розміщена на сайті https://apteka.net.ua/ має, виключно, інформаційний характер. Адміністрація сайту https://apteka.net.ua/ не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що можуть виникнути в результаті ознайомлення  користувача з інформацією розміщеною на сайті.

Послуги, продукти, інформація та інші матеріали на офіційному сайті мережі аптек «Бажаємо здоров’я» та «Аптека твоєї родини» та на офіційних сторінках у соціальних мережах  розміщені, виключно, в інформаційних цілях і не повинні сприйматися, як альтернатива консультації лікаря. Мережа аптек «Бажаємо здоров’я» та «Аптека твоєї родини»  не несе відповідальності за будь-які висновки, що були встановлені та прийняті до уваги читачем самостійно на підставі розміщеної інформації.

Встановлення діагнозу та вибір методики лікування здійснюється лише профільним лікарем. Обов’язково, перед застосуванням препарату проконсультуйтеся з лікарем!

Пам’ятайте, самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я!

Поділитися:
Коментувати допис
Коментар опублікується на сайті після перевірки модератором
Ще не додано жодного відгуку. Будьте першим хто це зробить.